piątek, 13 lutego 2015

Bezglutenowa bułka tarta

Podczas gotowania obiadu często sięgamy po bułkę tartą.

 

 

 

Proponuję wykorzystać przepis na chleb bezglutenowy  lub ten z mąki gryczanej 

i pozostałe resztki wykorzystać jako podstawę do bułki tartej. 

 

Ja osobiście swoim dzieciom już na drugi dzień odkrajam 

skórki od chleba – są dla nich za twarde – i zbieram 

do przerobienia na bułkę tartą.

 

Innym wyjściem jest wykorzystanie połowy 

upieczonego chleba na bułkę tartą.

 

 

Składniki: 

 

 

 

Chleb bezglutenowy lub skórki z tego chleba suszę 

(może być na szybko w piekarniku). 

 

Kolejnym krokiem jest rozdrabnianie, 

ja używam robota kuchennego, 

można też wykorzystać po prostu tartkę 

z drobnymi oczkami. 

 

Gotowe!

 

Taką domową bułke tartą proponuję przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Smacznego!

 

KALORYCZNOŚĆ BUŁKI TARTEJ

BEZGLUTENOWEJ 100G = 215kcal