14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa.
Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej:
Domowy warzywny sos do słoika,
świetny dodatek do potraw na ciepło i na zimno.
Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj.
Sos warzywny do słoika (na ciepło i na zimno):
800g papryki,
400g bakłażanów,
6 ząbków czosnku,
domowa VEGETA bez
GLUTAMINIANU SODU (sprawdź
gdzie ją dostaniesz),
Sól himalajska,
Czarnuszka (tutaj), pieprz,
Kurkuma, najlepiej indyjska (tutaj).
Jak zrobić domowy warzywny sos do słoika?
Oczyszczone z nasion paprykę
i bakłażany upiec, ostudzić, zemleć w maszynce, przełożyć do garnka z niewielką
ilością wody, dodać domową Vegetę i dusić na niewielkim ogniu, aż masa
zgęstnieje.
Pod koniec dodać przepuszczony przez praskę czosnek.
Przyprawić do smaku i
przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
Używać do dań zarówno na
ciepło jak i na zimno.
1 porcja zawiera:
60kcal, 1,7g białka, 3,4g
tłuszczu, 8,4g węgli, 2,9g błonnika pok., ŁG: 0.
Jako specjalista dietetyk polecam moim pacjentom taką kurację oczyszczającą jako pierwszy krok do odchudzania.