Przepis na bulion warzywny, wywar warzywny wywar z warzyw czyli po prostu sprawdzony sposób na bazę do zupy.
Każdy z nas ma swój sprawdzony sposób na zupę.
Bardzo często jest to po prostu mrożonka ze sklepu wzmocniona kostką rosołową (a propo kostek rosołowych odradzam, gdyż zawierają one Glutaminian Sodu).
Ja dosyć niedawno dowiedziałam się, że jest książkowa zasada gotowania wywaru na zupę.
Dziecinnie prosty przepis na aromatyczną zieloną zupę. Kilk
Od tej chwili moje zupy są bardzo aromatyczne i pełne smaku.
Zacznijmy od:
wywar z włoszczyzny bez kapusty.
Przepis jest na cały garnek, czyli ok 2 l przepysznej bazy na zupę lub sos.
Składniki:
- Marchew 400g
- Pietruszka 200g
- Seler 200g
- Cebula 200g
- Woda 2 litry
- Przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, sól himalajska, domowa Vegeta
Warzywa umyć, obrać, opłukać, każde warzywo przekroić na 3 części.
Wrzucić do wrzącej wody.
Dodać pieprz, ziele i liść laurowy.
Gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Na koniec posolić.
Odcedzić wywar od warzyw i używać jako podstawy do sporządzania zup i sosów.
Gotowe!
Jak szybko i tanio zyskać zdrowy i biały uśmiech? Naturalne Kosmetyki bez wychodzenia z kuchni!
Darmowa Dieta Odchudzająca dla Kobiet. Pobierz PDF tutaj.
Kaloryczność 250g wywaru to jedyne 36 kcal.
Zanim ugotujesz zupę. Kilka prostych wskazówek aby zawsze była idealna. Przepis na bulion warzywny, wywar z włoszczyzny podstawą zupy. Co dziś na obiad? Zupa ogórkowa, zupa pomidorowa, zupa gulaszowa czy barszcz czerwony? Mój pomysł na obiad.
Zapraszam do Strefy Odchudzania, znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje na temat Odchudzania i Diety 1200 kcal
Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji.