środa, 21 stycznia 2015

Pasta Kanapkowa z Twarogiem i Ogórkiem

Kolejna odsłona pasty kanapkowej.

Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia 

ogórki kiszone!



Składniki:


  • kostka sera twarogowego chudego 250g

  • ogórki kiszone 100g

  • jajo na twardo 2szt

  • cebula czerwona 1/4 sztuki ok 30g

  • czosnek 1 ząbek 5g

  • opcjonalnie: papryka czerwona 50g

  • przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska, papryka ostra



Wszystkie produkty z wyjątkiem ogórka wrzucam do miski i blenduję. 

Następnie dodaję połowę ilości  ogórków i blenduję, doprawiam i kosztuję.

Ostatnią czynność powtarzam do uzyskania odpowiedniego smaku. 

Każdy ma inny próg tolerancji smaku ogórka kiszonego, dlatego jest to bardzo ważne.

Do gotowej pasty obowiązkowo dodajemy posiekany szczypiorek. 

Gotowe!

Smacznego!



KALORYCZNOŚĆ PORCJI 100g = 67kcal

KALORYCZNOŚĆ PORCJI  na jedną kanapkę 

10g = 6,7kcal