Pasta Kanapkowa z Twarogiem i Ogórkiem
Kolejna odsłona pasty kanapkowej.
Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia
ogórki kiszone!
Składniki:
kostka sera twarogowego chudego 250g
cebula czerwona 1/4 sztuki ok 30g
opcjonalnie: papryka czerwona 50g
przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska, papryka ostra
Wszystkie produkty z wyjątkiem ogórka wrzucam do miski i blenduję.
Następnie dodaję połowę ilości ogórków i blenduję, doprawiam i kosztuję.
Ostatnią czynność powtarzam do uzyskania odpowiedniego smaku.
Każdy ma inny próg tolerancji smaku ogórka kiszonego, dlatego jest to bardzo ważne.
Do gotowej pasty obowiązkowo dodajemy posiekany szczypiorek.
Gotowe!
Smacznego!
KALORYCZNOŚĆ PORCJI 100g = 67kcal
KALORYCZNOŚĆ PORCJI na jedną kanapkę
10g = 6,7kcal