Truskawki na śniegu
Truskawki kojarzą się z latem. Zazwyczaj.
Jednak u nas zimą jest ich całkiem sporo w jadłospisie.
Moje dzieci (w zasadzie nie tylko one) uwielbiają truskawki.
Dlatego nie pozostaje mi nic innego (pozdrawiam panią Edzię!)
jak jeszcze późnym latem odpowiednio zaopatrzyć zamrażarkę w truskawki.
Dzieki temu moje dzieci mogą jeść truskawki całą zimę.
Z pewnego źródła oczywiście.
Jednym z dań jakie podaje moim dzieciom jest twaróg w towarzystwie truskawek.
Składniki:
świeży twaróg chudy 100-120g
ok 50ml mleka - ja używam roślinnego
łyżka miodu lub ksylitolu
Twaróg rozgniatam widelcem i mieszam z mlekiem (można pominąć ten składnik)
a następnie z miodem/ksylitolem.
Dodaję truskawki. Dla synka rozgniatam - córka woli całe.
Gotowe!
Smacznego!