wtorek, 26 maja 2015

6 Złotych Zasad Obróbki Wstępnej Surowca. Jak nie tracić Cennych Witamin I składników Odżywczych. Jak myć, jak kroić, jak przechowywać owoce.


Dla mnie to wszystko wydaje się proste i oczywiste.


Jednak z moich obserwacj wynika, że większość z Was w swoich domach nie zna podstawowych Złotych Zasad Obróbki Wstępnej Surowca...



Już wyjaśniam, Surowiec to składnik wyjściowy potrawy, może nim być przykładowo świeże, surowe jabłko.



S
zalenie istotne są drobne niuanse, które mogą pozbawić takie jabłko większości składników odżywczych czy witamin!



Posłużę się prostym przykładem: chcąc przygotować wcześniej nasze jabłko, myjemy je, obieramy, kroimy i wrzucamy do miseczki z wodą.


Błąd! Przecież cenna Witamina C jest rozpuszczalna w wodzie


Taka czynność pozbawia nasze jabłko dużej porcji Witaminy C...

Poniżej znajdziesz moje Złote Zasady, które uchronią Cię przed takimi stratami.


Zapoznaj się, zapamietaj i przekaż dalej.


Jeśli chcesz dostawać kolejne części artykułu i inne najciekawsze informacje z bloga, zapraszam na Facebooka, kliknij Lubię To.



**Podstawowe czynności, które wpływają na zmniejszenie strat składników odżywczych podczas obróbki wstępnej**


Surowiec:


1.    Myjemy w zimnej wodzie szybko, ale dokładnie,

2.     Obieramy bardzo cienko,



3.     Używamy noży i narzędzi ze stali nierdzewnej,


4.    Rozdrobniony przechowujemy jak najkrócej,


5.     Rozdrobniony zabezpieczamy przed dostępem tlenu i światła (przykrywamy ściereczką lub pokrywą),


6.     Rozdrobnionego nie przechowujemy w wodzie.


Jeśli wykorzystasz moje rady, zyskasz dodatkowe źródło Witamin i składników odżywczych. 


W zdrowej kuchni ważna jest jakość przypraw i wzmacniaczy smaku.


Polecam zaopatrzyć się w zdrową i naturalną wersję popularnej Vegety.







Nie obiecuję, że wystarczy dla każdego. 




W końcu to produkt naturalny i ekologiczny, więc oferta jest ograniczona ilościowo. 








Koniecznie przeczytaj najważniejsze informacje w dziale:

*Naturalne Lekarstwa*

*Naturalne Kosmetyki*

*Naturalna Kuchnia*



Jeśli jeszcze nie używasz Spiruliny w codziennej diecie musisz koniecznie to zmienić!


Spirulina składa się w 60% z białka, co jest niezwykle istotne podczas diety.




Zobacz też inne, popularne wpisy:



Koktajl oczyszczająco odchudzający w 3 minuty!


Indywidualna Dieta Odchudzajaca na 7 dni.


http://www.izagotuje.pl/2015/05/warzywa-na-patelnie-i-piers-z-kurczaka-moj-przepis-na-mega-szybki-obiad-co-na-obiad-moj-pomysl-na-smaczny-i-dietetyczny-obiad-kurkuma-jarmuz-lubczyk-czyli-moja-kuchnia.html

Dietetyczny Obiad w 15 minut!

Domowa Vegeta - Samo Zdrowie.






Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji.


Można wręcz powiedzieć, że osoba która niczego nie kwestionuje jest z medycznego punktu widzenia martwa, gdyż brak aktywności mózgowej oznacza koniec życia...