wtorek, 2 czerwca 2015

Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B1, B2, C.

http://www.izagotuje.pl/p/eko-vegeta.html

Staramy się odżywiać zdrowo.

 

Kupujemy produkty ekologiczne i lokalne.




 

Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej, patelni używamy tylko czasami.

 

Chemiczne dodatki i konserwanty (np. Glutaminian sodu w popularnej Vegecie) zastępujemy domowymi mieszankami przypraw i ziół (Sprawdź w pełni ekologiczną, robioną przez Nas ręcznie domową vegetę Tutaj tylko w tej chwili w obniżonej cenie!).

 


Ale czy na pewno znacie podstawowe zasady zachowania wszystkich cennych składników odżywczych i witamin?

 

Czy wiecie w jakich warunkach dochodzi do strat Witaminy C ?


 

Kiedy tracimy składniki mineralne?


 
 

Witamina A, Witamina B1, Witamina B2, Witamina C.

 
 

 

Jeśli nie chcesz stracić kolejnych ciekawych wpisów po prostu kliknij Lubię To na Facebook'u. Tutaj Kliknij.

 

 

Pozwoliłam sobie przygotować dla Was tabelkę - zestawienie istotnych składników surowców i warunków w jakich je tracimy.






W związku z otwarciem Naszego Mini Sklepiku Organic Farm, zapraszamy serdecznie do odwiedzin i zakupów.

 

Produkty, które oferujemy to najwyższej jakości, w 100% ekologiczne, wykonane i zapakowane w warunkach domowych wyroby.

 

Oferujemy także indywidualne, długofalowe wsparcie Specjalisty Dietetyka w procesie odchudzania. (Na otwarcie również w obniżonej cenie).

 

Preferujemy slowlife (to  nie allegro gdzie jest 1000 identycznych produktów made in China), każdy klient jest dla nas ważny i niepowtarzalny.

 

A każdy produkt jest przygotowywany indywidualnie.

 

 

Na wszystkie pytania chętnie odpowiemy, zapraszam do zakładki Kontakt.

  

Życzymy Udanych Zakupów!





http://www.organicfarm.sklepna5.pl/kat/1/naturalne-ekologiczne-produkty.html