Schab Dojrzewajacy bez dodatku tłuszczu
Okiem dietetyka patrzę i nie wierzę! Wszędzie milion sposobów jak szybko schudnąć..
Najlepiej biedny człowieku schudnij w 1 dzień bez wysiłku i udziału własnego.
Kup tabletki na odchudzanie!
Schudnij 30 kilo w 2 tygodnie!
i tym podobne bajki...
Wszędzie candida albicans i cukier, hashimoto i jod, diety paleo i dunkan, płaski brzuch..
Sekret tkwi w tym co jemy i ile jemy.
A do tanga trzeba dwojga!
Dzisiaj podzielę się moim przepisem na wędliny dojrzewające czyli suszony schab bez dodatku tłuszczu.
5 kroków :
KROK 1:
Schab myjemy, smarujemy dokładnie miodem i wkładamy do lodówki na dobę
KROK 2:
Mięso myjemy, osuszamy i porządnie nacieramy solą himalajską, wkładamy na dobę do lodówki
KROK 3:
Schab myjemy, osuszamy i dokładnie nacieramy czosnkiem, majerankiem, estragonem i słodką papryką, odkładamy do lodówki na jeden dzień
KROK 4:
Mięso zawijamy w pończochę/firankę i wieszamy w przewiewnym miejscu (ale nie chłodnym) na minimum 5 dni
KROK 5:
Gotowe! Możesz już śmiało spróbować swojej wędliny. Jeśli wolisz bardziej wysuszoną, odwieś ją z powrotem do suszenia na kolejny dzień.
znajdziesz tam najwyższej jakości i ręcznie robione
Smacznego!
Potrzebujesz:
- kawałek schabu wieprzowego,
- przyprawy: sól himalajska, majeranek, estragon, czosnek i słodka papryka,
- pończocha lub stara firanka.
Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji.
Można wręcz powiedzieć, że osoba która niczego nie kwestionuje jest z medycznego punktu widzenia martwa, gdyż brak aktywności mózgowej oznacza koniec życia...