piątek, 23 stycznia 2015

Truskawki na śniegu

Truskawki kojarzą się z latem. Zazwyczaj.

Jednak u nas zimą jest ich całkiem sporo w jadłospisie.

Moje dzieci (w zasadzie nie tylko one) uwielbiają truskawki.

Dlatego nie pozostaje mi nic innego (pozdrawiam panią Edzię!) 

jak jeszcze późnym latem odpowiednio zaopatrzyć zamrażarkę w truskawki.

Dzieki temu moje dzieci mogą jeść truskawki całą zimę.

Z pewnego źródła oczywiście.


Jednym z dań jakie podaje moim dzieciom jest twaróg w towarzystwie truskawek.


Składniki:


  • świeży twaróg chudy 100-120g

  • truskawki 200g

  • ok 50ml mleka - ja używam roślinnego

  • łyżka miodu lub ksylitolu



Twaróg rozgniatam widelcem i mieszam z mlekiem (można pominąć ten składnik) 

a następnie z miodem/ksylitolem. 

Dodaję truskawki. Dla synka rozgniatam - córka woli całe.

Gotowe!

Smacznego!